DISCIPELSCHAPSLESSEN UIT INDIA // JAN VERMEER

Met dit Bijbelleesplan nemen we je mee naar India, een land dat in de top tien van de Ranglijst Christenvervolging van Open Doors staat. Elke Indiër hoort volgens de regering hindoe te zijn en in verschillende staten is bekering tot het christendom zelfs strafbaar. Christenen hebben er geen bestaansrecht. Radicale hindoes vallen hun huizen aan, vernietigen christelijke boeken en verstoten christenen uit hun dorpen.

De komende dagen laat dit plan je het hart van vervolging zien, maar ook het hart van Jezus. Je maakt kennis met Indiase christenen die vervolging hebben weerstaan, maar ook met gelovigen die onder de druk van vervolging bezweken. Wat leren hun verhalen ons over God en het leven?

Natuurlijk open je ook de Bijbel, om te horen wat God zelf te zeggen heeft over onderdrukking, vervolging en haat. God wil door dit Bijbelleesplan tot je spreken en je aanzetten mee te leven en mee te bidden met de vervolgde kerk in India. Hij houdt heel veel van Zijn vervolgde kinderen en Hij houdt ook heel veel van jou. Hij is barmhartig voor jou en voor hen. Hij wil dat wij één zijn. Jouw gebeden maken voor de vervolgde christenen een enorm verschil. Lees en bid je mee?